Šolski vrt in kompostnik

Na travniku za šolo in vrtcem smo učenci pred nekaj leti pripravili prvi šolski vrt. Tako kot naši dedki in babice, ko so hodili v šolo, smo tudi mi želeli skrbeti za šolski vrt in sami pridelati določene pridelke.

V aprilu smo zemljo prekopali, pognojili in razrahljali, ko pa je bilo treba nabaviti sadile, smo se skoraj skregali, ker je vsak imel drugačne želje. Mentor nas je spomnil, naj upoštevamo, da večina vrtnin obrodi takrat, ko so počitnice in nas ni v šoli, da bi pobrali sadove našega dela. Pa tudi z zalivanjem in pletjem so v tem času težave. Tako smo se lažje odločili. Na vrt smo posadili predvsem zelišča, jagode in medonosne rastline, za zalivanje med počitnicami pa smo prosili vrtičkarje in njihove vzgojiteljice.

Fantje so iz odsluženih desk, ki so jih naprosili na bližnji žagi, zbili okvir za kompostnik, ki se tudi letošnje šolsko leto pridno polni z zelenimi odpadki z vrta in sadovnjaka.

Za šolski vrt skrbimo sami, delo na njem nam vzame manj časa, kot smo sprva mislili, in ker smo fajn družba, se tudi zabavamo. Seveda pa upamo, da bo vreme čim bolj ugodno, da bo nam treba bolj malo skrbeti in bo vseeno veliko pridelka.

 

Učenci 7. razreda

OŠ Mokronog

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.