IZDELKI IZ ODPADNEGA MATERIALA

Skupina 19 otrok iz vrtca Cezanjevci, ki slišijo na ime: ŠKRATI, so si pod mentorstvom vzgojiteljic: Sandre, Simone in Simone zadali dva cilja:

Cilj – družba:

Otrok spoznava, da morajo vsi ljudje v določeni družbi pomagati in sodelovati, da bi lahko ta delovala ter omogočila preživetje, dobro počutje in udobje

Cilj – narava:

Otrok razvija predstavo o nastajanju odpadkov ter pomenu in možnostih predelave in ponovne uporabe

To jim je še kako odlično uspelo prek spodaj opisanih dejavnosti:

– Ustvarjalnica z očeti; skupaj z očeti smo izdelali darila za mamice

– Velikonočni zajček; izdelali smo zajčje darilne vrečke

– Ustvarjalni pirhi; vsak otrok si je izdelal svoj poseben pirh

USTVARJALNICA Z OČETI

 

Za dan mamic smo povabili očete od otrok in skupaj naredili prav lepo darilo za naše zlate mamice. Darilo je posebno, saj je narejeno iz odpadnega materiala. Vaza je iz steklenice od soka,  roža je iz kartonske škatle (od jajc), lesene palčke in barven lepilni trak. Vse skupaj smo okrasili z vodenimi barvami in tako je nastalo posebno darilce za naše mame.

poglejte, koliko nas je bilo!

pa povejte, če to niso lepe rožice!

 

 

 

 

 

VELIKONOČNI ZAJČEK

Bližal se je praznik Velika noč, zato smo skupaj z našimi otroki ustvarili Velikonočne darilne vrečke. Za material smo uporabili papir s katerim smo ustvarili prelepe zajčje vrečice. Otroci so ob rezanju in lepljenju uživali in se zabavali.

naši zadovoljni zajčki

 

 

 

 

 

NAŠI PIRHI

Ker so naše zajčje vreče bile prazne, smo za njih izdelali pirhe iz stiropornih jajčk in servietne tehnike. Vsak otrok si je po svoje zamislil svoj pirh in ga ustvaril. Na koncu smo jih skrili v vrečke in dodali še čokoladna jajčka.

naša vesela jajčka

Did you like this? Share it:
No tags.