Projekt Eko beri v vrtcu Most na Soči

Za izvedbo projekta smo si v našem vrtcu izbrali knjigo Doktor medved (Helena Kraljič). Ker so v projekt vključeni prav vsi otroci, tako iz prvega kot tudi iz drugega starostnega obdobja, smo vzgojiteljice otrokom zgodbo najprej predstavile z dramatizacijo. Otroci so ob ogledu predstave zelo doživeto spremljali potek zgodbe.

predstava

Zatem smo ob prebiranju knjige zgodbo le še podkrepili z ilustracijami iz knjige. naše delavne ilustracije ) Cel teden smo nato posvetili vsebini zgodbe in dejavnosti z vseh področij kurikula so se navezovala na vsebino knjige. Učili smo se novih pesmic o medvedku, medvede smo naslikali, odtiskovali in izdelovali medvedje šape, iz odpadnega materiala izdelali različne medvedke in imeli medvedjo telovadbo. barvanje medvedov kuku, medo rezanje medvedkov... pa še barvanje... brez razprave ne gre! medo je velik, zato rabimo velikoo barve če bo ušlo čez črto, bomo kar odrezali.. medo se sonči enega bomo zalepili enega bomo zalepili in potelovadili - po medvedje, seveda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doktor medved pa nam je izdal tudi skrivni recept za pripravo slastnih piškotkov. Tako smo se preizkusili tudi v peki in se z veseljem posladkali z medvedovimi piškotki. slastni medvedji piškotipiškotke smo poimenovali...valjanje testa pokušina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odpravili pa smo se tudi v našo šolo, kjer smo obiskali biološko učilnico. Učiteljica biologije nam je podala veliko novih znanj o vseh gozdnih živalih, ki jim je doktor medved pomagal. obisk na šoli medvedja šapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V tem tednu smo spoznali veliko novih stvari. Predvsem pa velik pomen prepisujemo prav temu, kar nam želi zgodba sporočiti:
V gozdu živali so doma,
zato vsak, ki kdaj se tja poda,
naj vedno poskrbi,
da za sabo ne pusti smeti.

Katja Šturm Kovačič, vrtec Most na Soči

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.