SONČNA PRIREDITEV ZA BEŽIGRAJSKE UPOKOJENCE

UVOD

Za Društvo upokojencev Občine Bežigrad smo v šolski jedilnici pripravili vsakoletni nastop naših učencev, tokrat izrazito obarvan s sončnimi pesmimi. Poleg vrstnikov, ki so dramatizirali, igrali na flavte in pripovedovali svoje pesmi, smo tudi ekofrajerji iz 5. b povedali svoje.

VSEBINA

Na lep sončen dan, že v februarju, smo na tablo 5. b zapisali »sončne«  besede, ki prinašajo veselje, radost, smeh, upanje, pozitivno energijo, … Nato smo iskali rime in ustvarjali svoje pesmi. Nekaterim je šlo lažje, drugim malce težje.

Pregledali smo pesmi, ki govorijo o soncu, veselju, prijateljstvu. Raziskali smo kakšno razpoloženje prinašajo in v katerih prispodobah je sonce omenjeno.

Nato smo pesmi prenesli v tiskano obliko, jih ilustrirali in čim bolj doživeto brali. Skupaj z vrstniki smo nastopali za starejše občane Bežigrada v šolski jedilnici.

Bili so zelo veseli, ker smo jim res prinesli veliko sonca! Vsi otroci so dobili velike čokolade, učiteljice pa cvetlice.

 Vsekakor bo za nas pomembno, da nadaljujemo s podobno ekonalogo tudi naslednja leta, saj so starejši bili navdušeni, mi pa veseli takega sprejema. Lahko jim naredimo voščilnice s  sončnimi pesmicami. Tudi za naše delavce šole, ki so upokojeni bi lahko naredili kako tako čestitko.

PESEM O SONCU

 Sonce je kot velika frnikola na nebu,                                                           

ki se vrti in se mi smeji,

a ponoči ga ni,

na drugi strani Zemlje tiči,

na nebu k meni le svetla luna hiti.

Včasih sonca ne vidiš,

ne  misli, da ga ni,

ne bodi razočaran,

a le zapomni si,

da v vsakem srčku tiči.

 Tina Šimnovec

Pa en pozdrav iz 5. b!

EKOFRAJERJI  5. b OŠ SAVSKO NASELJE, LJUBLJANA

O O O O O O O O

Did you like this? Share it:
No tags.