O VODI

GLEDANJE KNJIG Z VSEBINAMI O VODI IN  IZREZOVANJE SLIČIC

Prebrali smo pravljico Flupi in voda in se ob njej pogovorili.

Iz odpadnega materiala, smo izrezovali vse kar je povezano z vodo.

 

 

 

 

 

 

 

 

POMEN VODE ZA LJUDI, ŽIVALI IN RASTLINE – IZDELAVA PLAKATA

Pogovorili smo se kako pomembna je voda za ljudi, živali in rastline. Nato pa smo izdelali plakat na katerega so otroci zalepili izrezane sličice.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRELIVANJE IN MEŠANJE TEKOČINE

Poskusili smo vodo in ugotovili, da nima vonja in ne okusa. V vodo smo dodali sladkor, da je bila sladka. Uporabili smo še sadni sirup, moko, olje ter detergent, s katerim smo delali velike mehurčke.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KROŽENJE VODE 

Skupaj z otroki smo se pogovorili kako kroži voda. Nato so otroci poskušali ugotoviti zaporedje dogodkov s pomočjo sličic. V treh skupinah smo z voščenkami narisali kroženje vode.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLAVALICI IN NE PLAVALCI

Izvedli smo tudi veliko poizkusov z vodo, s katerimi smo ugotavljali lastnosti vode. Spoznali smo, da nekateri predmeti lebdijo, drugi potonejo. To spoznanje smo si tudi razložili, zakaj je temu tako. Skupaj z otroki smo uredili kotiček za poizkuse z vodo.

Otroci so napovedovali rezultat, ga označili z modro ali rdečo barvo, nato poskusili. Na koncu smo izdelali tabelo v katero smo zalepili sličice z predmeti.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POIZKUS Z CVETLICAMI (ORHIDEJE)

Naredili smo poizkus z dvema cvetlicama (orhideji), posodico z obarvano vodo in posodico z ne obarvano vodo. Opazovali smo, kako se spreminja barva cveta ob črpanju obarvane vode.

 

 

 

 

 

 

 

 

LIKOVNI KOTIČEK

Z gobico in vodo so otroci navlažili list, nato so med raznimi barvami tuša izbirali barvo in z kapalko kapljali, kot kapljice na list papirja.

Nastali so pisani izdelki, kot je razvidno iz slik.

 

JUTRANJE RAZGIBAVANJE Z »VODO«

Ugotovili smo, da vode ne moremo prijeti in stisniti, ker je tekoča, zato smo napolnili prazne plastenke z vodo in jih obarvali na željo otrok.

 

Skupina: ŠKRATI iz vrtca Cezanjevci (19 otrok)

Vzgojiteljice: Brigita, Sandra, Simona, Mateja

Did you like this? Share it:
No tags.