BLOK PARTY 4

Kot smo že v naslovu povedali, smo na šoli Savsko naselje za »dan mladosti« – 25. maj 2013 organizirali blokovsko zabavo za staro in mlado. Poučni del smo prevzeli šolniki, zabavni del pa je izpeljal znani »repar« Rok Trkaj – naš nekdanji učenec.

vabiloDopoldne smo želeli, da se učenci spremenijo v »znanstvenike – kemike«, popoldne pa, da se vsi Savčani in obiskovalci »odklopimo« z interneta in druge elektronike ter se družimo, pojemo, plešemo, veselimo skupaj.

Dan je bil deževen. Pa kaj! Začeli smo z veselo otvoritvijo, ki jo je popestril pevski zbor šole. Pozdravil nas je tudi župan Zoran Jankovič in drugi ugledni gostje iz četrtne skupnosti in Inštituta Jozef Stefan.

V pritličju šole so nato potekali kemijski eksperimenti za vse učence, učitelje in obiskovalce. Doktorji kemije so prikazali veliko poskusov. Ploskali smo jim kot v cirkusu, ker so zares »čarali«.  V roke smo prijeli »žarečo (sežgano) kumaro«, suhi led (ki je imel – 80 stopinj C), opazovali manjše »eksplozije« balonov, pretakanje plinov iz tekočine v plin ali trdno stanje. Bilo je zelo zabavno. Vsi smo dvignili roko, ko nas je ravnateljica vprašala, kdo ima rad kemijo.

Potem smo imeli razne dejavnosti. Nekateri so imeli lego robote, športne animacije, slikanje, plesne nastope, peko palačink in biskvita, mi pa smo ponovili varno vedenje v prometu. Zavod Varna pot je pripravil delavnice na to temo – prikaz naletne teže, pripenjanje z varnostnim pasom, pijana očala, …

Pouk smo vsi učenci in učitelji zaključili s plesom v veliki telovadnici.

Začel se je popoldanski koncert. Že v petek so postavili na igrišču šole ogromen oder za glasbenike, da ne bi bili mokri.

Na koncertu je nastopalo približno 40 znanih izvajalcev (glej plakat): glasbenih skupin, pevcev, plesalcev, … Nekateri so repali, plesali, peli in igrali na razne inštrumente. Eden od reparjev je bil tudi Trkaj, ki je bil gostitelj te zabave. Med gledalci se je z nami ves čas zabaval klovn, ki nam je naredil igračke iz balonov, kot so: žirafe, rože, srčke, mačke, zajčke, …

Nosili smo Blok parti majice – rdeče, modre in bele, ki smo jih uporabili za prikaz slovenske zastave.

Dogodek se je zaključil ob 21. uri, nekateri so zdržali do konca.

Drugo leto bomo imeli že Blok pari 5! Pridite še vi! Vabljeni!

 

Dina Salkanović, Iris Stres in Sabina Ahmetović,

5. b, OŠ Savsko naselje, Ljubljana

Did you like this? Share it:
No tags.