O nas

Pozdravljeni!
Obiskali ste strani spletnega medija www.eko-generacija.org, ki je kot ideja nastajal med ustanovnimi člani društva Planet Zemlja.

Tako danes ekipa novinarjev, fotografov, grafikov, filmarjev, komunikologov, pridno objavlja prispevke mladih eko novinarjev. Ti nastajajo pod mentorstvom učiteljev, profesorjev in drugih varuhov naših otrok v slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so se odločili sodelovati v vseslovenskem natečaju: Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Vanj je vključenih vse več osnovnih in srednjih šol, pa tudi vrtcev. Pravila sodelovanja so objavljena na spletnem portalu društva Planet Zemlja: http://www.planet-zemlja.org/okolju-prijazna-sola/.

Seveda pa je sodelovanje mogoče tudi če ne sodelujete v natečaju – zadostuje, da nam vodstvo ali mentor skupine na šoli/vrtcu piše na naslov: urednistvo@eko-generacija.org in izrazi željo po sodelovanju in soustvarjanju novega medija za mlade eko novinarje.

Cilj projekta je izobraziti mlade v odgovorne in raziskovalne opazovalce našega Planeta Zemlja. Obenem jim nudimo možnost pridobivanja znanj s področja novinarstva in zavedanje, da imajo tudi sami možnost vplivanja na odločitve odraslih – predvsem na področju kvalitete bivanja teh in prihodnjih generacij.

Želimo vam prijetno branje in vas vabimo v našo ekipo, ki jo poleg mladih zapisovalcev vtisa, tvorimo še:
Irena Mraz – urednica

Zala Linea Rutar – pomočnica urednice

Gaja in Jon – oblikovanje
in še četica zunanjih sodelavcev.