ČISTILNA AKCIJA 2018 – Občina Radeče

Po zgledu vsakoletnih akcij smo tudi letos v Radečah in okoliških krajevnih skupnostih imeli čistilno akcijo, na kateri je bila poleg stalno vključenih organizacij in društev, vključena tudi naša (EKO)šola. Organizator čistilne akcije v občini Radeče je bilo Turistično društvo Radeče in Občina Radeče.

Čistilna akcija je potekala v soboto, 7. 4. 2018. Učenci z učitelji spremljevalci in nekateri krajani smo se zbrali kar na šestih različnih mestih občine Radeče – na ploščadi pred Mercatorjem v središču mesta, ob gasilskih domovih na Jagnjenici in Vrhovem, ob potoku Glažutnica itd. Nekateri učenci, ki smo se prejšnji dan udeležili Noči branja na Svibnem, pa smo čistili območje med Jagnjenico in Svibnim.

Učitelji so nam razdelili plastične rokavice in raznobarvne vrečke (rumena barva za pločevinke in plastenke, modra za papir in karton, zelena za steklo), nato pa smo se podali na pot. Čiščenje naše okolice se je pričelo ob 11. uri. Učenci, porazdeljeni po manjših skupinah, smo čistili ob glavni cesti ter po gozdu. Vreme na dan akcije nam je bilo naklonjeno. Prav tako kot je bilo napovedano, je v soboto sijalo sonce, ustrezale pa so nam tudi temperature.

Ob koncu akcije smo vreče s smetmi odložili na določena mesta in naredili skupno fotografijo. Ob 12.40 se je čistilna akcija uradno končala in s starši smo odšli domov.

2018 ČISTILNA AKCIJA

Poglavitni razlog, da smo organizirali včerajšnjo akcijo, je bil, da očistimo našo občino in da bi bilo odpadkov v naši bližini čim manj. Ob tem pa smo preživeli prijeten dan v naravi.

Teja Starina, učenka 8. b JZ OŠ Marjana Nemca Radeče

Foto: učiteljica Andreja Mitič Štirn

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.