Zdrav Ekodan na OŠ Domžale – kako je izgledal v 6. razredu?

V petek, 18. 11. 2016, smo imeli ekodan. Ob 8.00 smo počakali učiteljico in odpeljala nas je v veliko telovadnico.

V telovadnici smo se posedli in počakali na nastop. Nastopal je bivši učenec naše šole, Jan Simon. Najprej se nam je na kratko predstavil, potem pa začel z nastopom. Povedal nam je, da je bil v otroštvu velikokrat bolan. Imel je tudi astmo, ki mu je delala težave pri športu. A ker je imel šport rad, se je poskušal veliko gibati in se ukvarjati z različnimi športi. Nikoli mu ni noben šport tako odgovarjal kakor gimnastika. Pripravil nam je zanimiv nastop in pokazal svoje fizične sposobnosti.

iva1

Po nastopu so se vsi razredi odpravili v matične učilnice. Ob 8.20 smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljali so ga med, maslo, kruh, mleko in jabolka. Vsa živila so bila pridelana v Sloveniji. Ko smo zajtrk pojedli, smo si ogledali predstavitev o okolju in pridelavi hrane.

iva2

Ko so reditelji odnesli malico, smo deklice odšle v avlo, kjer nas je pričakala učiteljica plesne šole Bolero. Prvo uro v avli smo se začeli učiti ples. Ko je bil čas za malico, smo se vsi šesti razredi odpravili v jedilnico na malico. Ker smo v šoli tudi zajtrkovali, smo imeli za malico le frutabello in različno sadje. Po malici smo nadaljevale  s plesom. Učiteljica nas je naučila plesati na pesem Perfect Strangers. Za konec smo pesem odplesali pred drugimi učenkami.

iva3

Eko dan mi je bil zelo všeč, saj imam rada gibanje, pogovore o okolju in zdravo hrano slovenskega izvora. Ta dan se je vse to odlično prepletlo.

Iva Vasle, 6. a

 

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.