Zdrav Ekodan na OŠ Domžale skozi oči sedmošolke

Dne 18. 11. 2016, smo imeli vsi učenci OŠ Domžale ZDRAV EKODAN. Predstavila bom potek v 7. d razredu.

Zjutraj smo se zbrali v telovadnici, kjer smo se posedli na tla. Tam nas je že pričakal naš nekdanji učenec ter akrobat Jan Simon, ki je nastopal v oddaji Slovenija ima talent. V uvodu nam je povedal, da je bil v šolskih letih hud astmatik in ni kazal športnih dosežkov. Pokazal nam je nekaj gibov na drogu in na bradlji. Po njegovem nastopu smo vsi glasno zaploskali in se razkropili po šoli.

zarja1

zarja2

 

 

zarja4

Dežurni učenci so odšli po tradicionalni slovenski zajtrk (kruh, maslo, med iz Ihana, mleko ter jabolka iz  bližnje kmetije), ki smo ga vsi težko čakali.zarja3

Po zajtrku smo skupaj z učiteljicama začeli z delavnico, ki se je imenovala Biti ali ne biti v skupini. Učili smo se o sprejetosti v skupinah med vrstniki. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je bila brez pravil, ena pa jih je imela. Ko sta učenca prispela v razred so ju v  skupino, katera ni imela pravil sprejeli, v drugo pa ju niso.

zarja5

Drugi del je potekal še vedno v dveh skupinah, vendar si je tokrat vsaka skupina izmislila deset pravil, katere sta morala dva prostovoljca ugotoviti. Tistega, ki je ugotovil več, so sprejeli v skupino.

Po zaključeni delavnici smo si ogledali film, ki je govoril o dekletu Laure, ki je imela mlajšo sestrico. Na novo so se preselili in zunaj je zagledala skupino dečkov, ki so se lepo igrali. Mislila je, da bo bolj zaželena, če se bo pretvarjala, da je deček Mihael. Sprva so ji vsi verjeli in našla je tudi svojo prvo ljubezen, seveda punco. Kmalu pa je to izvedela tudi njena mlajša sestrica, ki ji je obljubila da je ne bo izdala, le če jo bo vsak dan peljala ven. Laure se je tega držala, vendar nekega dne je nek fant porinil njeno sestrico in z Laure sta se stepla. Naslednji dan se je deček skupaj s svojo mamo prišel pogovoriti in takrat sta o vsem tem sprenevedanju izvedela tudi njena starša. Za tem se je Laure morala obleči v lepo dekliško obleko. Z mamo sta se odpravili do prijateljev, katerim je pojasnila kdo v resnici je. Po končanem filmu smo bili polni vtisov.

zarja6 zarja7

Nato smo vse pospravili in ob 12.40 odšli na kosilo oziroma domov.

Zdrav ekodan je bil prijeten in hkrati zelo poučen.

Avtorica: Zarja Breznik, 7. d

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.