EKO BERI NA OSNOVNI ŠOLI ZADOBROVA

Učenci prvih in drugih razredov Osnovne šole Zadobrova so se v okviru natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec izvedli projekt Eko beri. Izdelali so tudi veliko zanimivih izdelkov in nam poslali nekaj utrinkov.

Učenci 1. A razreda so pod mentorstvom Lee Arnejšek prebrali vsem dobro poznano in priljubljeno Muco Copatarico avtorice Ele Peroci. Pravljico so doživeto prebrali, se o njej pogovorili, nato pa izdelali copatke in se na njih učili zavezovati vezalke.

Zadobrova_Eko_Beri_2

Zadobrova_Eko_Beri_3Zadobrova_Eko_Beri_4

Pod mentorstvom Alenke Radičević so prebrali tudi knjigo Helene Koncut Kraljič Ples v zabojniku. Po prebrani pravljici so se pogovarjali o ločevanju odpadkov in nato izdelali oznake za koše za smeti ter spodbujali drug drugega k pravilnemu ločevanju odpadkov.

Zadobrova_Eko_Beri_5 Zadobrova_Eko_Beri_6 Zadobrova_Eko_Beri_7 Zadobrova_Eko_Beri_9 Zadobrova_Eko_Beri_10 Zadobrova_Eko_Beri_11 Zadobrova_Eko_Beri_12 Zadobrova_Eko_Beri_13 Zadobrova_Eko_Beri_14 Zadobrova_Eko_Beri_15 Zadobrova_Eko_Beri_16 Zadobrova_Eko_Beri_17

 

 

Učenci 1. B razreda so z mentorico Marijo Atanasov prebrali pravljico Leteča hišica Daneta Zajca, se o njej pogovorili in z gubanjem ustvarili čudovite hišice, v katerih bi živeli. Pripeli so jih na vrvico v učilnici in naredili narejene hišice leteče.

Zadobrova_Eko_Beri_18 Zadobrova_Eko_Beri_22Zadobrova_Eko_Beri_19 Zadobrova_Eko_Beri_20 Zadobrova_Eko_Beri_21

Z učiteljico Petro Klander Žarković so prebrali tudi knjigo Kakšen čudovit travnik avtorja Wolfa Harranta. Po prebrani pravljici so se z učenci pogovarjali o razliki med življenjem v mestu in življenjem v naravi. Ugotavljali so, kako človek za svoje ugodje spremeni naravo in si s tem po eni strani življenje olajša, pa drugi strani pa s tem naredi škodo. Otroci so izdelali sliko, kjer ena polovica prikazuje življenje v mestu (ozadje je sivo), na drugo polovico risalnega lista pa so upodobili travnik (ozadje je zeleno). Otroci so pri ustvarjanju zelo uživali.

Zadobrova_Eko_Beri_23 Zadobrova_Eko_Beri_24 Zadobrova_Eko_Beri_25 Zadobrova_Eko_Beri_26

Učenci 2. A razreda so pod mentorstvom Tjaše Šoster prebrali knjigo Mateje Arhar Zaljubljeni zvonček in ustvarili zaljubljena drevesa pod katerimi rastejo zaljubljeni zvončki in trobentice.

Zadobrova_Eko_Beri_1

Učenci 2. B razreda so prebrali knjigo Christine Butler pod mentorstvom Katarine Plut. Zgodba o prijateljih, zasneženi pokrajini, snežakih … vedno pritegne otroke k poslušanju in po tem tudi ustvarjanju. Izdelali so 3D zimsko pokrajino s snežaki. Naučili so se svetliti barve, izdelati snežake in ustvariti pravljično zimsko idilo.

Zadobrova_Eko_Beri_31 Zadobrova_Eko_Beri_30 Zadobrova_Eko_Beri_29 Zadobrova_Eko_Beri_28Zadobrova_Eko_Beri_27

Učenci 2. C razreda so pod mentorstvom Kristine Janež prav tako prebrali knjigo Ples v ZabojnikuUčenci so knjigo brali izmenjajoče. Pogovarjali so se o ločenem zbiranju odpadkov in kako je pomembno, da ne dajemo elektronskih naprav in drugih stvari v napačne zabojnike. Po skupinah so nato na A3 format risali in slikali Steklenkota, Embalažkota in Papirkota.

Zadobrova_Eko_Beri_32 Zadobrova_Eko_Beri_34 Zadobrova_Eko_Beri_33

 

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.