KO EKO BERI ZMEŠA SMUTI

DSC05068Učenci 3. a razreda OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert smo v mesecu marcu sodelovali na natečaju EKO BERI. Prebrali smo knjigo z naslovom Eko čarovniška šola, avtorice Mojiceje Podgoršek.

DSC05062

Knjiga nam je bila takoj všeč in nas je navdušila za različne dejavnosti. Odločili smo se, da bomo tudi sami pripravili napitek iz naravnih, zdravih sestavin. Učenci so povprašali starše, če imajo kakšen zanimiv recept iz bio sestavin, za  pripravo zdravilnega, energijskega napitka. Dobili smo kar nekaj idej, predvsem za smutije. Odločili smo se za izdelavo bilo limonado, ki smo ji sami dali novo, čarovniško ime. Poimenovali smo jo ingverjev-limonadni napitek za boljši dan:

DSC05059DSC05065DSC05054 DSC05055 DSC05057 DSC05052

V kozarec ožamemo pol bio limone. Dodamo malo drobno naribanega ingverja, žličko bio medu in 2 dl ne premrzle vode. Dobro premešamo. Pijemo vsako jutro pred zajtrkom, predvsem v hladnejših mesecih. Pomaga nam za krepitev odpornosti.                                                                      (Zarja Iva Kirm)

Ker se na napakah učimo, nam ni nerodno povedati, da smo ga morali narediti dvakrat. Prvič smo dali preveč ingverja in napitek ni bil ravno piten – bil je preveč pekoč. Naslednji dan smo vajo ponovili. Seveda smo napitku dali resnično  zelo malo ingverja in nad našim pripravkom smo bili vsi navdušeni. Zmanjkalo ga je v trenutku in vsi smo se ta dan prav dobro počutili! J

DSC05069

Zapisala in fotografirala mentorica Metka Hočevar.

 

 

 

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.