PROJEKT EKO BERI V BELI IGRALNICI

V mesecu marcu smo se otroci Bele igralnice seznanjali z ekološkimi tematikami. Na podlagi zgodbe Nočemo biti dinozavri, ki se nahaja v zbirki z naslovom V deželi lepo in prav avtorice Bojane Levinger, smo spoznavali pomen ohranjanja čistega okolja.

Obiskali smo predstavo in spoznali gozdnega škrata, ki nam je prinesel sončnično seme.
Nova slika (1)Nova slika

 

 

 

 

 

 

 

Le-to smo posejali in lepo skrbeli zanj, zato so vzklile majhne sončnice. Prav tako smo se podali na sprehod v bližnji gozd. Presenečeni smo našli kar nekaj plastenk in drugih odpadkov,  ki so ležali na tleh. Pobrali smo jih in odnesli v smetnjak, da ne bi gozdne živali zbolele. Obiskali smo ekološki otok v domačem kraju, kjer smo si ogledali, kako ločujemo smeti v različne zabojnike. Vsekakor bomo otroci Bele igralnice skrbeli, da odpadkov ne bomo puščali v naravi, ampak jih odložili v pripravljene zabojnike.

Nova slika (2) Nova slika (3) Nova slika (4)

 

 

 

 

 

 

 

Vemo, da imajo ptice v gozdu zelo rade čisto vodo, zelena drevesa in z zvončki polne gozdne jase. Poiskali smo takšne fotografije, izdelali ptičjo hišico in jo oblepili s pripravljenimi fotografijami. Tudi sami bomo skrbeli, da bo naše okolje čisto in prijetno.

Otroci Bele igralnice s Tanjo, Sanjo in Marjeto iz vrtca – OŠ Krmelj, Vrtec pri šoli

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.