KUHARSKA DELAVNICA FOOD REVOLUTION

V četrtek, 23. 1. 2014, nas je obiskala uspešna kuharica Vesna Budja, ki je izvrstna poznavalka skrivnosti Jamija Oliverja. Naučila nas je pripraviti nekaj novih, zanimivih ter okusnih jedi. Najprej smo se učenci razdelili v štiri skupine in dobili zaposlitve. Prva skupina se je lotila priprave solate. Rezali in sekljali so endivijo, kitajsko zelje, paradižnik in papriko. Solati so dodali še koruzo, fižol ter granatno jabolko. Učenci druge skupine smo pripravljali piščančji file. Meso smo solili, pokapljali z limono ter premazali z mešanico mletih mandljev, bazilike, česna v prahu, origana in rdeče paprike. Tako pripravljeno meso smo naložili v pekač, pokapljali z olivnim oljem in dali v pečico. Tretja skupina je pripravljala krompir za peko. Krompir so olupili, očistili narezali in ga naložili v pekač. Dodali so narezan por, sladko papriko in začimbe. Tako pripravljen krompir smo spekli v pečici. Četrta skupina pa je pripravljala testenine z mesno omako, v kateri je bilo veliko tudi zelenjave.

Najboljši del delavnice je bil zaključek, ko smo vse, kar smo pripravili, tudi poskusili. Bilo je res odlično. Veliko novega smo se naučili in upamo, da bo takšnih delavnic še več.

Nika Sajko in Tjaša Simonič, 8.b

Vse, ki vas zanima priprava zdravih jedi, vabim, da si ogledate spletno stran www.foodrevolution.si, kjer boste našli veliko koristnih nasvetov za pripravo hrane, recepte in tudi nagradno igro.

Mentorici: Suzana Rajh, prof. in Asja Kamenšek, prof.

 Food revolution 130 Food revolution 101 Food revolution 104 Food revolution 106 Food revolution 109 Food revolution 114 Food revolution 120 Food revolution 122 Food revolution 128

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.