KARAVANA VARNE KEMIJE

V sklopu natečaja Planetu Zemlja prijazna šola so danes učenke(ci) izbirnega predmeta Kemija v življenju poslušali zanimivo predavanje o kemikalijah na vsakem našem koraku. Med drugim so izvedeli, da so tako priljubljeni osvežilci zraka pravi koktajl nevarnih kemikalij, ki neposredno in dolgoročno vplivajo na naše zdravje. Ga. Kruder nas je seznanila s še svežo informacijo o uporabi nevarnih in zdravju škodljivih kemikalij v otroških oblačilih in obutvi nekaterih znanih in zelo popularnih blagovnih znamk.

Mnenja učencev:

“Predstavitev mi je bila všeč, saj smo izvedeli veliko novega o nevarnih kemikalijah. Predstavila in poudarila je vsakdanje stvari na katere pogosto pozabimo.” (Nika Z.)

“Zelo dobro predstavljeno, zanimivo, nazorno. Izvedela sem veliko o nevarnih kemikalijah.” (Barbi H.)

“Zdaj vem katere kemikalije so nevarne in škodljive.” (Nika K.)

“Bilo mi je všeč in zanimivo. Izvedel sem veliko o kemikalijah, njihovih učinkih na naše telo, kje vse so prisotne in kako se jim izogniti. Mislim, da bi bilo treba ukrepati in zmanjšati proizvodnjo in uporabo kemikalij, saj bi le tako živeli bolj zdravo.” (Jan D.)

“Izvedeli smo, da je veliko nevarnih kemikalij tudi v hrani in da ženske porabimo preveč kozmetike.” (Sara L.)

“Bilo mi je všeč, izvedel sem veliko novega. Škoda, da ni ostalo več časa za še več informacij. Nisem vedel, da  so skoraj v vseh stvareh kemikalije.” (Luka M.)

Petra Čede, OŠ Trbovlje

predavanjeo kemikalijah v hrani

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.