TEDEN DEJAVNOSTI NA RAZREDNI STOPNJI

1. razred

Izdelovali so vaze, ki so jih okrasili s krep papirjem. Naslednje dni pa so izdelovali ogrlice iz raznih kamenčkov in stojala za slike. Iz das mase in vejic so nastali prikupni ježki, angelčki iz ostankov koruznih listov, s pomočjo servietne tehnike pa so nastale prave umetniške slike.

Da pa so se v tem tednu tudi kaj novega naučili, so imeli še predavanje o okolju nevarnih čistilih, v sredo, ko so imeli prometni dan, pa so se lahko podrobneje seznanili z delom policistov, redarjev in gasilcev. Poučno je bilo tudi predavanje o rojstvu, da pa so se vmes tudi zabavali, so se poigrali v različnih športnih igrah.

2. razred

V okviru tehničnega dne so izdelovali ježke iz kartona in okrasili pločevinke.

Imeli so tudi predstavitev z naslovom Varna pot v gore. Na športnem dnevu so tekmovali v nogometu, odbojki, badmintonu in med dvema ognjema. Imeli so tudi predstavitev o varčevanju z vodo.

3. razred

Izdelovali so sklede ter risbe. Najprej so skledo naredili iz folije, zmešali lepilo z vodo, na skledo položili časopisni papir in premazali z lepilom. Risbe so naredili iz das mase, kasneje pa so naredili tudi okvirje. Učenci so se iz tega naučili, da se lahko odpadni material tudi ustvarjalno uporabi.

 

Izdelovali so tudi cvetlice različnih barv ter glinene posodice, ki jih bodo kasneje tudi zapekli. Prav tako si lahko te izdelke ogledate na prodajni razstavi in o tem tudi sami kaj povprašate.

4. razred

V torek jih je obiskala ga. Alenka Oldroyd. Pogovarjali so se na temo Pet klobukov. Izdelovali so razne izdelke iz papirja-vetrokaz, vetromer, zmaja…

 

 

 

vetromer, vetrokaz, padalo, ki so jih nato tudi preizkusili.

 

 

 

Mlade novinarke: Anja Hlebš, Neja Snoj, Tina Gnidovec, Kaja Jančar, Ana Stojc Klančnik, Karin Miklič

Mentorica: Lucijana Šoba

Did you like this? Share it:
No tags.