BRANJE POEZIJE

V obdobju pred in po slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarjem, smo na OŠ Lava, Celje, pripravili različne aktivnosti, s katerimi smo želeli učencem približati branje in kulturo. Teden pred Prešernovim dnem so učenci med vsakim glavnim odmorom prisluhnili poeziji, ki so jim jo brali različni delavci šole. Tako so učenci razbili stereotipe, da je poezija namenjena samo omejenemu številu bralcev. Spoznali so, da vsak rad prebere lepo pesem, če se le najde v njej. Tako so se branju poezije poleg učiteljic in učiteljev pridružile tudi čistilke in kuharice. Učenci, še posebej mlajši, so z zanimanjem prisluhnili vsem.

V tednu, ki je sledil, pa so vlogo posrednikov kulture prevzeli učenci. Med glavnim odmorom so v aktivnosti »Pokaži, kaj znaš« predstavljali igranje na različne inštrumente. Vsi učenci, ki niso nastopali so se zbrali ob nastopajočem in z zanimanjem spremljali njegov nastop.

Večini učencev je bil mesec kulture všeč, seveda pa so se našli tudi takšni, ki odmore raje preživljajo po svoje.

Zapisala: Tanja Stermecki

Prispevek sicer na prvi pogled ne obravnava ekologije neposredno, a če dobro razmislimo, so vse tematike povezane s to vedo, zato je tudi sruštvo Planet Zemlja pred leti začelo s projektom Kultura v zavetju narave, o čemer si več lahko preberete na: http://www.planet-zemlja.org/kultura-v-zavetju-narave/

Prilagamo še fotografijo z enega izmed dogodkovlogarska 31.10.10. 091

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.