EKO SOVICE

Otroci in vzgojiteljici iz skupine Sovice vrtca Krmelj smo se ravno, ko je prišla v naše kraje pomlad, prelevili v prave  »Eko sove«. Naša motivacija za dejavnosti, povezane z varovanjem okolja, je bila slikanica »Eko zmajček« avtorice Mojiceje Podgoršek. Sprva smo vsebino knjige dodobra spoznali ter se pogovarjali o varovanju okolja, zakaj je potrebno skrbeti za svoje okolje ter kaj pomeni reciklirati. Ugotovili smo, da odpadke ločujemo in odlagamo v eko zabojnike različnih barv. Tudi Sovice smo se odločile naše odpadke ločevati, zato smo si izdelali smetnjak za embalažo iz plastenk ter pločevink.

Nova slika (1)Nova slika (2)

 

 

 

 

 

 

Sledili smo vsebini zgodbe o Eko zmajčku ter tudi odšli na čistilno akcijo v bližnji gozd. Zatem smo v našem kraju poiskali ekološki otok in tam odložili naše odpadke.

Nova slika (4) Nova slika (3)

 

 

 

 

 

Veliko časa smo posvetili tudi pogovoru in dejavnostim o različnih načinih varovanja okolja. Izdelali smo model planeta Zemlje ter okrasili z odpadnimi materiali (zamaški, zaščitna folija). Na koncu je vsak otrok podal idejo o varovanju okolja ter jo narisal na odtis roke.

Nova slika (7) Nova slika (5) Nova slika (6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otroci iz skupine Sovice ter vzgojiteljici Anja Mervar in Suzana Vrbovšek.

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.