PUST

Pust širokih ust nas je letos obiskal precej pozno, tako smo morali nanj počakati kar do marca. Imeli smo celo to srečo, da smo se na pustno rajanje lahko pripravljali tudi med zimskimi počitnicami.

Naša šola, OŠ Lava, je do sedaj vsako leto poskrbela, da smo na pustno soboto učenci in učitelji v pustnih maskah pripravili povorko po ulicah Celja. Letos pa je bila pustna sobota med počitnicami, zato so se na občinski ravni odločili, da pripravimo pustno povorko na pustni torek.

V torek zjutraj smo se zbrali v šoli, nekateri smo se našemili doma, drugi pa so svoje maske nadeli v šoli. Že pred počitnicami smo se dogovorili, da se bo večina učiteljev našemila v kuharje, učenci pa v njihove pomočnike ali pa v predmete povezane s kuhinjo, seveda pa se je na koncu lahko vsak sam odločil, saj je to tudi bistvo pusta. Ko smo se vsi uredili za pustovanje, smo krenili proti mestu. Tam so nas že čakali učenci nekaterih celjskih šol ter tudi nekaj vrtcev z vzgojiteljicami in njihovimi varovanci. Skupaj smo oblikovali zelo dolgo povorko ter se sprehodili po ulicah mesta. Na koncu smo lahko uživali ob dogodivščinah, ki so nami jih pripravili klovni in klovnese ter glasbi. Mestna občina pa je poskrbela, da smo vsi dobili sladico, brez katere ni pusta, krofe.

Učenci 6. b, Osnovna šola Lava, Celje

Foto: Aleksander Špec

pust 11 pust 2 pust 3 pust 5 pust 6 pust 7 pust 8 pust 9 pust 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novico, ki ne govori o ekologiji, smo uvrstili med objavljene članke portala maldih eko novinarjev, saj govori o dobri volji in povezovanju – kar sodi med najpomembnejše “sestavine” dobrega odnosa do okolja.

uredništvo www.eko-generacija.org

 

Did you like this? Share it:
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • Comments are disabled.
  • Trackbacks are disabled.